Entra

L’aigua arriba a Sant Vicenç i Sant Pere de Torelló

Xarxa SVT i SPT

Aquest mes de juliol l’aigua captada al riu Ter i potabilitzada a l’ETAP (Estació Tractament Aigua Potable) d’Osona Nord-Voltreganès ha arribat als dipòsits municipals de Sant Pere i de Sant Vicenç de Torelló, de manera que a partir d’ara aquests municipis disposen de cabals complementaris als seus recursos d’aigua per abastir la població.

El Consell va adjudicar les obres amb un pressupost de 1.285.304,93 euros i durant el 2017 i una part del 2018 s’ha dut a terme l’excavació de les rases, la col·locació de la canonada, la construcció dels nous dipòsits,....

Han finançat l’obra els municipis, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal d’Osona.

Cal recordar que aquesta part d’abastament és la segona fase de la xarxa d’Osona Nord-Voltreganès; la primera part va entrar en funcionament l’abril de 2016 donant servei a Torelló, Orís, les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà. Inicialment s’havia construït l’ETAP per potabilitzar l’aigua captada al riu Ter.

Amb la incorporació de Sant Vicenç de Torelló i de Sant Pere de Torelló s’abasteixen els sis municipis inclosos en aquest projecte i tots ja disposen d’un nou recurs d’aigua per complementar-ne els seus.

Resta, ara, l’ampliació de l’ETAP que permetrà realitzar el tractament dels fangs generats durant el procés de potabilització i ampliar la capacitat de tractament per garantir als municipis la dotació sol·licitada, a més de poder donar servei a una futura connexió amb el Lluçanès.

 

 

On som

Masoko

Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 4a planta

Consell Comarcal d'Osona - Edifici el Sucre 08500 Vic

 938 814 696

aiguesosona@aiguesosona.cat