Entra

Estat dels embassaments

La provisió d'aigua és relativament imprevisible i resta sotmesa a la meteorologia de l'any, mentre que la demanda és estable i tendeix a incrementar a mesura que s'urbanitza el territori i augmenta la demografia.

En aquest context, la importància dels embassaments és doble: per una banda emmagatzemen aigua i per l’altra contenen les riuades. L'aigua dels embassaments serveix per a l’abastament de poblacions, per a usos industrials, per a regs i per a aprofitament d’energia hidroelèctrica. 

A Catalunya, la xarxa hidrogràfica està constituïda pel vessant occidental o conques intercomunitàries (part catalana de l’Ebre) i el vessant oriental o conques internes (format pels rius que neixen i finalitzen a Catalunya sense desembocar a cap llera del vessant occidental).

La conca interna que afecta Osona és l’anomenada conca del Ter, de la qual formen part els embassaments de Sau, Seva (presa gran), Susqueda, el Pasteral i Colomers. Tots junts sumen una superfície de conca de 6.592 km3 i 1.143 hectàrees d’embassament, i tenen una capacitat total de 388,06 hm3.

 

Aigües d'Osona

IMG 5999 IMG 6002 IMG 6017 IMG 6021 IMG 6024

On som

Masoko

Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 4a planta

Consell Comarcal d'Osona - Edifici el Sucre 08500 Vic

 938 814 696

aiguesosona@aiguesosona.cat