Entra

Filtres de carbó actiu a l’ETAP d’Osona Nord – Voltreganès

Filtres carbo ETAP ON V

Per problemes de finançament la construcció de l’ETAP d’Osona Nord-Voltreganès es va preveure per fases, la primera de les quals es va posar en funcionament a l’abril de 2016 per donar servei a Torelló, Orís, les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà.

La posta en servei de l’ETAP va comportar que la població notés el canvi de gust en l’aigua subministrada, atès que es passava de subministrar aigua d’origen subterrani a aigua superficial en alguns sectors de població.

A més, les altes temperatures de la primavera de 2016, combinades amb la manca de pluges van fer que els efectes de la geosmina fossin notoris en l’aigua tractada a l’ETAP, provocant les queixes de la població.

Per donar resposta a aquesta problemàtica el Consell Comarcal va buscar el finançament necessari per la instal·lació de filtres de carbó actiu com a segona filtració a l’aigua potabilitzada.

El Consell Comarcal va adjudicar l’obra a FCC Aquàlia, i ha gener de 2018 es van posar en funcionament. L’obra es va poder executar gràcies al finançament de la Diputació de Barcelona.

Amb aquesta doble filtració les característiques organolèptiques de l’aigua servida a l’ETAP d’Osona Nord – Voltreganès han millorat molt.

 

 

On som

Masoko

Carrer de l'Historiador Ramon d’Abadal i de Vinyals, 5, 4a planta

Consell Comarcal d'Osona - Edifici el Sucre 08500 Vic

 938 814 696

aiguesosona@aiguesosona.cat